Hosted

Hosted exchange innebär att man använder sig av en extern server för att hantera email. Då man tar emot email på sin egen dator så har detta först tagits emot av den externa servern som sedan kan skicka informationen vidare till den dator man begär den till.
Det här betyder i praktiken att man kan kolla sin mail från vilken dator som helst utan att oroa sig för att missa något. I vanliga fall är det ju så att man inte kan se ett mail, som man redan laddat ner till en dator, på en annan via en annan dator. Med hosted exchange så blir detta möjligt. Då du har tagit emot ett mail på din arbetsdator så kommer du även att kunna se detta hemifrån. Det här gör att det blir smidigare att jobba med olika datorer.
Om man väljer ett hosted exchange program som är synkroniserat så kan man även radera mail på den externa servern från den dator man jobbar på. Då man raderar ett mail på sin arbetsdator så kommer det även att försvinna från datorn därhemma då man öppnar det mailprogram som är kopplat till ett hosted exchange program.
Microsoft Exchange Server leder för närvarande marknaden för hosted exchange tjänster, men det finns förstås fler aktörer som kan erbjuda den här typen av tjänster. Om du behöver ett smidigt system för email och även dokument som du kan nå från alla datorer med en uppkoppling till Internet så kan du idag även välja Googles tjänster. Google har under en längre tid utvecklat ett system som fungerar i likhet med hosted exchange program där man har tillgång till sin information via en extern server som Google står för.

Det här inlägget postades i IT. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.