Reservdelar

När man ska skaffa en ny värmepump så kanske man inte tänker så mycket på det där med reservdelar, men det bör man. Precis som med bilar så har olika märken av värmepumpar olika gott om reservdelar. Om du köper ett märke som det är lätt att få service för så blir det inte så besvärligt att ta hand om ett mindre fel genom att byta ut en del. Annars så kanske du måste skrota pumpen och skaffa en ny för att det inte lönar sig att reparera.
Helst så vill man ju se att en luftvärmepump jobbar på i all evinnerlighet och det finns de som rapporterar om pumpar med årtionden på nacken utan en enda reparation. När en sådan pump till sist går sönder så kan man kanske acceptera att man får köpa en ny för att det inte längre finns reservdelar, men så får det inte bli med en nyare modell. Man bör även se till att få en garanti så att man inte ska behöva betala för fel som inträffar då pumpen är helt ny.
Spara kontaktinformation så att det blir lätt att kontakta den som sålde pumpen då frågor uppstår. Många gånger så kan det ju vara så att man mest behöver en ny fjärrkontroll eller något annat som inte kräver någon reparation. För mindre reservdelar så är det alltid smidigt om man har valt en lokal återförsäljare som har det som behövs inom räckhåll så att man inte behöver vänta länge på att få varmt vatten och varm luft igen.

Det här inlägget postades i Bostad. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.