VM

Amazon Web Services (AWS) har gått ut med att de håller på att etablera sig i fem nya länder. Det är Kina, Bahrain, Frankrike, Hong Kong och Sverige som nu blir föremål för etablissemanget från en av världens giganter på marknaden för molntjänster och varje land eller region får ett eget datacenter.

Att ASW nu blir tillgängligt i Sverige är det nog många som väntat spänt på, och att AWS sedan en tid dessutom har hittat en samarbetspartner i VMware och lanserat VMware Cloud on AWS gör det inte mindre spännande. VMware har tack vare sin långt framskjutna position på virtualiseringslösningar för utvecklare redan många kunder i Sverige och samarbetet mellan VMware och AWS öppnar nu upp möjligheter för alla dessa företag att ta del av även AWS enorma produktkatalog som tills etableringen inte varit tillgänglig på grund av datasekretess och regleringar.

För befintliga VMware kunder i Sverige kommer det innebära att en del av IT-miljön måste flyttas eller om man hellre vill kalla det migrera till AWS för att ta del av det nya konceptet och dess hybridmoln av de båda företagens tjänster och produkter. Fördelarna är dock många, redan befintliga system och verktyg i VMware bibehålls samtidigt som alla fördelar med AWS blir tillgängliga.

Det här inlägget postades i IT. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.